AKTUELNO

Adela Melajac Karaahmetović, učiteljica OŠ "Rifat Burdžević Tršo" u Novom Pazaru, koja je 1. septembra umesto državne himne "Bože pravde" u školi pustila takozvanu bošnjačku himnu "Ja sin sam tvoj", saslušana je prekjuče u Policijskoj upravi u Novom Pazaru, a zapisnik sa saslušanja još uvek nije predat nadležnom tužilaštvu, koje će odlučiti da li će protiv nje biti pokrenut postupak.

U PU Novi Pazar nisu želeli da govore o ovom slučaju. Pokušali smo i u tužilaštvu da saznamo u kom pravcu će dalje ići njihovo postupanje, ali Asmir Mehović, portparol Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru, nije odgovarao na naše pozive, kao ni na poruku na Vajberu koju je video.

Kurir je juče kontaktirao sa direktorom OŠ "Rifat Burdžević Tršo" Nusretom Zukovićem, koji nam je rekao da je u gužvi i nervozno odbrusio da po ceo dan daje izjave za medije i da su mediji okrenuli priču onako kako njima odgovara.

- Verovatno od ovoga želite da napravite priču kako biste prodali novine. Prosvetna i upravna inspekcija su bile u školi, nismo dobili nikakve izveštaje. Učiteljica normalno radi i drži časove - kazao je direktor Zuković i dodao:

- Verujem da je koleginica u policiji rekla isto ono što i nama, a to je da himna "Bože pravde" jeste puštena na prvom času, a da je na drugom času puštena bošnjačka himna. Verujem svojoj koleginici i nemamo razloga da se plašimo, jer je "Bože pravde" puštena u svim razredima u školi na prvom času. Očekujem da budem pozvan na razgovor u policiju, ali ne vidim svoju odgovornost.

Autor: