AKTUELNO

Dušan Stojaković urednik ekonomske rubrike u "Večernjim novostima" ističe da su, obzirom da je prvi septembar u gradu osetne veće gužve, a da je, kako ističe glavno pitanje, kako će se modeli koji su uvedeni u škole pokazati i odraziti na kovid situaciju.

- Svi iščekujemo kako će se pokazati modeli u školama. Sva deca će se sastaviti, neće biti podele, onlajna, tako da, čekamo da vidimo da li će taj eksperiment da pojača koronu, ili da dobijemo kolektivni imunitet - priča Stojaković.

Foto: TV Pink Printscreen

Stojaković dodaje da se Srbija našla u elementarnoj situaciji, gde je trebalo odgovoriti na zdravstvenu pošast sa kojom su se ljudi snalazili kako umeju.

- Mnogo je bolje da su deca i onlajn išla u školu, nego nikako. Kao roditelj se plašim za tu količinu znanja koju su deca stekla, ali eto, nadamo se da će ovaj model da zaživi - priča Stojaković.

Govoreći o himni Srbije, i najavi ministra Ružića da će se na prvom času u školama začuti poznata melodija, Stojaković to ocenjuje kao važno i bitno za Srbiju.

- Bošnjačke partije koje su dominantne u Raškoj, to godinama pokušavaju. Čudno mi je kako oni kao najveći autoriteti na tom prostoru ne mogu d anaprave relaksiranu atmosferu gde se himna Srbije intonira u srpskim školama. Skandalozno je da se neko protivi državnoj himni - priča Stojaković.

Predsednica Odbora za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava Narodne skupštine Aleksandra Tomić, ističe da su deca ove godine zasigurno željna škole, jer posle dve godine, svi su srećni zbog početka školske godine po ustaljenom modelu.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako napominje, Ministarstvo prosvete i Vlada u kontaktu sa Kriznim štabom zasigurno prate šta je najbolje, kao i najbezbednije za učenike.

Kako Tomić ističe, svako ko želi da krši zakon, krši i procedure ponašanja, govoreći o navodima da u Pazaru ne žele da čuju himnu "Bože pravde".

- Pogledajte stanje u Americi, oni nose uniforme, sa grbovima i obeležjima - podsetila je Tomić.

Autor: