AKTUELNO

Vladimir Vida iz Uprave saobraćajne policije iz Ministarstva unutrašnjih poslova ističe da se prethodnih dana dogodilo nekoliko saobraćajnih nezgoda, a ukoliko se ovo leto posmatra statistički, od početka godine je stradalo 281 lice.

Prošle godine je stradalo manje lica, što je dobro, međutim, kada se dogodi neka saobraćajna nezgoda, kao što je ona na Ibarskoj magistrali pre dva dana, ili momak koji je sleteo u kanal Dunav-Tisa-Dunav, svi ostanemo potrešeni - objašnjava Vida.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako Vida dodaje da je leto u svakom smislu specifično, jer su u toku odmori, ljudi su umorni, vraćaju se sa puta i intenzitet saobraćaja je velik.

- Sve kategorije vozila su na putu, od autobusa, poljoprivrednih mašina do motocikala i svega ostalog - kaže Vida.

Dr Vladimir Jevtić, predsednik Asocijacije za bezbednost motociklista, objašnjava da je u saobraćaju odgovornost ključna reč.

Foto: TV Pink Printscreen

- Nezgoda traje tri sekunde, ali su mnogo gore posleupitao je Jevtić.

- Suština je da prvo apelujemo na motocikliste, a nebezbedna ponašanja su brza provlačenja između vozila, a tada je rizik do 15 puta veći da stradate, jer vas vozač ne očekuje. Davanje migavca takođe, jer neko ko je iza vas ne može da zna šta ste vi hteli - priča Jevtić.

Autor:

#Saobraćajna nesreća

#Vladimir Vida