AKTUELNO

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković posetio je danas srpske vojnike koji su u Libanu angažovani u okviru mirovne misije UNIFIL, i pri tom se susreo sa njenim šefom, italijanskim generalom Stefanom del Kolom, kao i sa komandantom Sektora Istok, u okviru kojeg su i srpski vojnici, španskim generalom Havijerom Murom Lalagunom, saopštio je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ministar Selaković je proveo neko vreme u razgovoru sa našim plavim šlemovima i njihovim komandantom potpukovnikom Hajrudinom Šabotićem, istakavši da narod Libana sa zahvalnošću gleda na prisustvo srpskih mirovnjaka na jugu te zemlje, navodi se u saopštenju..

Foto: MSP

Selaković je istakao da pripadnici Vojske Srbije angažovani u Libanu veoma doprinose međunarodnom ugledu Srbije, i jesu na ponos svojoj zemlji i pozvao srpske vojnike da nastave da na najbolji način predstavljaju svoju zemlju, časno obavljajući vojnički poziv, navodi se u saopštenju.

Foto: MSP

Dodaje se da se ministar spoljih poslova Srbije u razgovoru sa najvišim oficirima UNIFILA-a detaljno informisao o bezbednosnim izazovima na jugu Libana, i ukazao da je Srbija spremna da pomogne Libanu u suočavanju sa trenutnim izazovima, ne samo angažovanjem mirovnjaka, već i donacijama hrane, vakcina i savetima za prevazilaženje teške ekonomske situacije.

Foto: MSP

Šef srpske diplomatije doputovao je juče u dvodnevnu posetu Libanu i uručio prvi kontingent od ukupno 40.000 antikovid vakcina koje je Srbija donirala, i najavio skoru pomoć u hrani za socijalno najugroženije libanske građane, ističe se u saopštenju Mnistarstva.

Foto: MSP

Foto: MSP

Foto: MSP

Foto: MSP

#Nikola Selaković

#Srbija

#liban

#mirovnjaci