AKTUELNO

Fotografija vatrogasca koji kleči na zemlji i gleda u objekat koji je branio od vatrene stihije, nastala tokom gašenja stravičnog požara u Kineskom tržnom centru, mnogima je probudila snažne emocije.

Mnogi je ova fotografija podsetila o koliko je o zahtevnom, rizičnom i odgovornom poslu reč, kao i da vatrgascima svakoga dana život visi o koncu - rizikuju svoj šiteći tuđe živote ili imovinu.

Na fotografiji je vatrogasac Stefan Čiča, koji je u aprilu na Novom Beogradu spasao bebu iz požara.

Stefana mnogi smatraju herojem, a on skromno za naš portal kaže da je samo radio svoj posao.

Ne gledam na to kao na popularnost, niti sam razmišljao o tome uopšte. Video sam samo sliku i nisam mogao da verujem zašto ja...pored mene je bilo još mnogo kolega. Ne utiče to na mene. Ovo je moj posao, građani samo treba da vide kako je nama, kakav je naš posao, kaže Stefan.

Na mukama je te večeri kada je goreo Kineski tržni centar u Bloku 70 na Novom Beogradu bila i njegova porodica.

Bilo je jezivo, imao sam mnogo propuštenih poziva, ali sam ja ostavio mobilni telefon u kamionu i nisam mogao da se javim. Bili su zabrinuti. Ali to je sve posledica ovog posla, dodaje Stefan koji se ni trenutka nije kolebao prilikom izbora svog životnog poziva.

Da će postati vatrogasac znao je još dok je bio dete, a imao je i na koga da se ugleda, jer mu je otac bio vatrogasac.

Međutim, na pitanje zašto je odlučio da postane vatrogasac, Stefan kaže da je presudno bilo to što voli da pomaže ljudima, voli adrenalin, akciju i kamione.

Nakon što je njegova zapalila društvene mreže, stižu mu brojne poruke podrške.

- Zahvalni su i srećni što imaju ljude kao što smo moje kolege i ja. Ovaj posao jeste zahtevan, opasan i rizičan, ali mislim da mladi, koji to žele, treba njime da se bave - dodaje Stefan.

Video: Pink.rs/S. Milovanov

Autor: S.M.

#Stefan Čiča