AKTUELNO

Još nekoliko dana biće pravo tropsko vreme.

Kako su meteorolozi i najavili, novi talas tropskih vrućina počeo je danas, a trajaće sve do utorka, 17. avgusta. Kako su, u pojedinim delovima Srbije moguće je da će temperature dostizati i do 40. podeoka, dok će na snazi će biti crveni i narandžasti meteoalarm.

Foto: RHMZ

Kako se navodi u upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije (RHMZ) na visoku temperaturu, danas će biti veoma toplo lokalno, sa temperaturom do 35 stepeni, a u nedelju i ponedeljak u većini mesta.

"U nedelju i ponedeljak u većini mesta od 35 do 37 stepeni. U utorak se samo na jugoistoku zemlje zadržava veoma toplo, sa temperaturom oko 36 stepeni, dok se u posebnom upozorenju za Beograd navodi da prestonicu visoke temperature očekuju u nedelju i ponedeljak, 15. i 16. avgust uz moguće temperature od 35 do 37 stepeni.

Foto: RHMZ

Danas će u zemlji, uglavnom biti na snazi narandžasti meteoalarm, tek ponegde žuti, a sutra u celoj zemlji narandžasti. Narandžasti, koji označava da je vreme opasno da su prognozirane vremenske pojave takvog inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje, biće u Bačkoj, Sremu, zapadnoj, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji.

UV indeks, takođe će danas i sutra biti visok.