AKTUELNO

Pevačica Milica Pavlović napravila je pre nekoliko dana proslavu povodom svog 30. rođendana, a zabavu je upriličila na Kalemegdanskoj tvrđavi. Međutim, pevačica se malo zanela, pa je na kosturnici branilaca Beograda okačila svoj kartonski portret u prirodnoj veličini. Ovim potezom razbesnela je javnost i navukla gnev svojih kolega, a ovaj postupak osudile su mnoge javne ličnosti.

Povodom ove neprimerene proslave reagovalo je i JP Beogradska tvrđava. U saopštenju se navodi da pevačica nije imala dozvolu ovog preduzeća da organizuje proslavu i skrnavi kosturnicu na koju je okačila svoj portret i igrala ispred njega sve vreme.

Foto: TV Pink Printscreen

Iz JP Beogradska tvrđava dodaju i kako smatraju da je proslava rođendana organizovana na potpuno neprimeren način, kao i da će pokrenuti sve mere.

Povodom medijskih natpisa o neprimerenoj proslavi rođendana na Beogradskoj tvrđavi, naše preduzeće želi da istakne da nismo dali dozvolu za održavanje ovog događaja. Smatramo da je proslava rođendana organizovana na potpuno neprimeren način. Događaj je organizovao jedan od naših zakupaca - restoran Kalemegdanska terasa. Zakupac nas nije obavestio o tome kakav događaj su organizovali i svaka odgovornost za ono što se dogodilo je na restoranu Kalemegdanska terasa. Povodom ovog slučaja, JP Beogradska tvrđava pokrenuće mere iz svoje nadležnosti - stoji u saopštenju JP Beogradska tvrđava.

Podsetimo, ova neprimerena žurka organizovana je na Jakšićevoj kuli na Kalemegdanu, gde se nalazi kosturnica branilaca Beograda. Pevačica je u sklopu rođendana imala i pena parti, čime je dodatno oskrnavila ovo kulturno dobro.

Takođe, na tom mestu nalaze se posmrtni ostaci učesnika odbrane Beograda u Prvom svetskom ratu, odnosno tokom 1914. i 1915. godine, koji su nakon rata pronađeni na obalama Save i Dunava, kao i na Dorćolu. Sahranjeno je 3.529 identifikovanih i 1.074 neidentifikovana učesnika odbrane grada.

Autor: S. K.