AKTUELNO

Gradska sekretarka za Zaštitu životne sredine Ivana Vilotijević ističe da je trenutno stanje vazduha u Srbiji dobro, dodajući da smo imali sreće kada je u pitanju nedavni požar u Vinči.

- Stanovništvo je štetnom vazduhu bilo izloženo kratko - kaže Vilotijević.

Vilotijević objašnjava da će kroz 15 dana pravi rezultati i kapacitet zagađenja ili štetnosti biti utvrđen, sa čim će izaći u javnost.

Foto: TV Pink Printscreen

- Kvalitet vazduha u Beogradu se meri na svakih sat vremena i taj podatak ne može da se sakrije - objašnjava Vilotijević.

Direktor preduzeća "Beo čista energija" Vladimir Milovanović ističe da se na zgarištu u Vinči nalaze tri vatrogasna vozila koji dežuraju na mestu požara.

- Mi smo posao koji se od nas očekuje, uradili, i identifikovali smo dva lica koji su neposredno pred požar bili tu, i javili smo to policiji. Dalje je na njima - kaže Milovanović.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako dodaje, deponija će biti zatvorena, a ona će se u narednom periodu pretvoriti u jedno zeleno brdo.

- Taj posao nije mogao da počne da se radi dok se ne izgrade nove sanitarne deponije za komunalni i građevinski otpad. Komunalna radi od drugog avgusta. Sreća je da smo to pre požara otvorili. Za građevinski otpad će biti otvorena svaki čas - otkriva Milovanović.

Autor:

#Požar

#Vazduh

#Vinča

#zagađenost vazduha