AKTUELNO

Ministarstvo zdravlja Kipra objavio je da su Srbija, Hrvatska i Švedska skinute sa "zelene liste" i sada su prebačene na "naradžastu"! Ova promena znači da građani naše zemlje na Kipar više neće moći da uđu bez potvrde o vakcinaciji ili negativnog PCR testa.

U isto vreme Estonija, Liban i Izrael su sada prebačeni sa "naradžaste" na "crvenu" listu.

Kako je objavljeno, putnici koji dolaze iz "naradžastih" zemalja, a koji nisu državljani Kipra ili njihovi najbliži članovi porodica, mogu da idu na testiranje odmah po dolasku u ovu državu ukoliko nisu vakcinisani najmanje prvom dozom, ili su u pitanju maloletnici starosti između 16 i 18 godina a nisu vakcinisani najmanje prvom dozom, ili ako su u pitanju maloletni putnici starosti između 12 i 15 godina, kao i putnici koji nisu vakcinisani iz nekih medicinskih razloga.

- Osobe koje budu poslate na testiranje će morati da ostanu u izolaciji dok ne dobiju rezultate testa. Tek po dobijanju negativnog rezulateta koji se mora predati elektronski na aerodromu, mogu da se kreću po Kipru - saopšteno je.

Podsetimo, Srbija je od sredine leta bila stavljena na zelenu listu zemalja čiji državljani će moći da uđu na Kipar bez ograničenja, međutim zbog pogoršanja epidemiološke situacije u našoj zemlji, ova odluka je sada promenjena.

Inače putnici koji dolaze iz zemalja sa narandžaste liste mogu ući sa negativnim PCR testom ne starijim od 72 sata, a oni sa crvene liste uz ovaj test moraju da se testiraju i pri dolasku na Kipar.

Autor: