AKTUELNO

Beograđanka Tatjana Stojanović Aldić prevarila je najmanje 300 Srba za letovanje u Egiptu i nestala sa više od 200.000 evra!

Ona je lakovernima, koji su je našli na društvenim mrežama, gde se reklamirala, preko "Vestern uniona" uzimala novac za avio-karte, hotele i izlete a da ništa od toga nije realizovala.
- Tatjana je prevarila nekoliko stotina građana Srbije iz Sremske Mitrovice, Šida, Beograda i drugih mesta, a među oštećenima su i državljani Severne Makedonije, BiH, Slovenije... Prošli smo sve faze njenih laži, znamo da od letovanja ili povraćaja novca nema ništa. Njeni sinovi iz prvog braka Nenad i Petar Aldić u Beogradu su skupljali novac za Tanju od zainteresovanih za letovanje u Hurgadi. Takođe je uključila u sve i majku, nemačku penzionerku koja izigrava turističkog vodiča na izletima koje Tanja organizuje u Hurgadi - kaže Mikica Ilić, jedan od prevarenih.
Kako tvrde oštećeni, Tatjana Stojanović Aldić otišla je tako daleko da je opljačkala i mrtvu ženu koja se udavila na izletu koji je ona organizovala. Kako kaže Mikica Ilić, pokojnici je uzela novac iz novčanika, ukrala ključeve od apartmana i pokrala lične stvari.
- Kada se žena udavila, dotična je došla u sobu kod njene prijateljice sa još jednim muškarcem i rekla da je on inspektor, te da mu predaju sva dokumenta pokojnice, novčanik (u kojem je bilo 1.000 evra), čak i ključeve od apartmana. Potom je opljačkala apartman nesrećne utopljenice - ispričao je Ilić.
Direktor Asocijacije turističkih agencija Aleksandar Seničić kaže da mu nije baš jasno da neko može da plati 500 evra nekome koga nikada nije ni video.
- Svake godine više stotina turista bude prevareno. Svuda možete da nađete neki broj telefona nekoga ko izdaje smeštaj i ko nudi nešto, ali to nije provereno. Prevarenim putnicima savetujem da kontaktiraju sa Ambasadom Egipta u Beogradu i daju sve podatke o ovoj gospođi kako bi je oni tamo eventualno priveli pravdi - ističe Seničić.

Seničić: Prijavite je Ambasadi Egipta

Kako ističe, jednoj ženi koja je držala turističku agenciju u Beogradu ostala je dužna 35.000 evra, a drugoj 19.000 evra.
- Samo u Sremskoj Mitrovici prevarila je dvadesetak porodica za nekih 30.000 evra na ime letovanja na koje neće nikada otići. Takođe, prevarila je sve Egipćane sa kojima je sarađivala - vlasnike agencija, brodova za izlete, kombi prevoza, gazde apartmana. Trojici Egipćana koji su se javili oštećenim Srbima dužna je 20.000 evra. Javio se Egipćanin koji ima tumora i kojem duguje 700 evra jer je za nju organizovao kombi prevoz putnika. Čovek ju je molio da mu vrati novac jer mu treba za lečenje, ali se Tanja oglušila. Od proterivanja iz Egipta za sada je spasavaju dvoje maloletne dece, koje je rodila u drugom braku sa Egipćaninom - kaže Ilić.

Nije bilo jeftino

Lista oštećenih je dugačka, a jedna od onih koji su Tatjani uplatili 1.000 evra i nije otišla na letovanje jeste i Radmila Milivojević. Ona za Informer kaže da se rešila da putuje preko Tatjane na preporuku bliske prijateljice.
- Letovanje nije bilo ništa jeftinije, mi smo u proseku svi platili 500 evra po osobi. Mada, bilo je i porodica koje su davale po 2.000 evra. Zbog toga smo pre dva meseca podneli krivičnu prijavu protiv nje policijskoj upravi u Sremskoj Mitrovici. Kažu da je taj slučaj sada u tužilaštvu, ali videćemo da li se išta može protiv nje. Svi računi preko "Vestern uniona" išli su na račune njenih saradnika Egipćana - navodi naša sagovornica.

Opljačkala pokojnicu koja se utopila

Većinu njih neprijatnost je sačekala sa punim koferima tek na Aerodromu "Nikola Tesla", kada su saznali da nisu na spisku putnika za let za Hurgadu. Jednom putniku je pozlilo da su lekari Hitne pomoći morali da ga reanimiraju na aerodromu!

Prevareni putnici podneli su srpskoj policiji protiv prevarantkinje krivičnu prijavu, koja je prosleđena tužilaštvu na dalje postupanje.

Tatjana, prema rečima putnika, živi u Hurgadi, udata je za Egipćanina sa kojim ima dvoje dece, što sprečava da je iz ove zemlje deportuju zbog mahinacija i da je uhapse u Srbiji. U poslednje vreme sve veći broj prevarenih traži svoj novac nazad, pa je Tatjana nedavno promenila i adresu stanovanja kako bi zametnula tragove.

Ima i pomoćnike

S prevarama je počela još 2018. godine, a pre toga je radila kao lokalni vodič za beogradske turističke agencije. Dočekivala je grupe na aerodromu, smeštala ih po hotelima i organizovala izlete.

Autor: