AKTUELNO

Nadala sam se da vest o njegovoj smrti nije tačna, rekla je za PINK Ljubinka Milinčić, glavna i odgovorna urednica srpske redakcije "Sputnjik".

Juče je u 71. godini života od posledica srčanog udara preminuo Miroslav Lazanski, ambasador Srbije u Rusiji, vojnopolitički analitičar i novinar.

Milinčić je rekla da je u prvom trenutku, kada je čula ovu vest verovala da nije tačna, ali da je nažalost ubrzo saznala da je istina.

Foto: TV Pink Printscreen

"On je jako voleo oružje, ali je mogao da priča o bilo čemu i mogao je da radi bilo šta. Pravio je priče iz različitih domena, ali sa jednakom razdraganošću i posvećenošću. Osnovna karakteristika njegove ličnosti jeste da je voleo svoj posao, život i ljude. I ljudi su voleli njega", rekla je MIlinčić.

Kako kaže, uz njegovo ime ide reč novinar.

"Sve je drugo uspešno radio, sve je mogao da radi, ali uz njegovo ime pre svega ide novinar, i to odličan novinar", rekla je Milinčić.

Vesna De Vinča, novinarka i spisateljica, rekla je da je on bio novinar koji je forsirao istinu i pravdu, koji je, kako kaže, razumeo uporednu diplomatiju, javnu diplomatiju i ističe da je njoj lično pomogao da napravi kompaniju "Miss Srbije".

Foto: TV Pink Printscreen

"Bio je mag komunikacije, pomogao je da dovedemo poznate ljude iz sveta. Zahvaljujući njemu smo uspeli našu zemlju da prikažemo na mnogo bolji način", rekla je De Vinča.

Milinčić je rekla da Lazanski nije otišao u Moskvu kao nepoznata osoba.

"On je sve što je mogao radio, ali bile su mu vezane ruke u prethodnih godinu dana. Sve se radilo preko skajpa. Međutim, potrudio se da poseti ona mesta koja je želeo, mada je vreme bilo takvo da nije mogao mnogo da se pokaže", rekla je Milinčić.

Autor:

#Ljubinka Milinčić

#Vesna de Vinča