AKTUELNO

Marijana Nelovski, nekadašnji pripadnik Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana otkrila je u jednom intervjuu kada je videla Arkana da plače i ko je ubio Đorđa Božovića Gišku.

"Arkan je teško podneo kada su se desile “Oluja” i “Bljesak”. Videla sam ga tada da plače. I mi ostali smo plakali. Od stresa nisam mogla da progovorim", ispričala je ona.

Kako kaže, pojedine situacije na ratištu su zaista bile mučne.

"Moji drugovi poginu, neki budu teško ranjeni, a onda vidim kako neki drugi beže sa traktorskim prikolicama i nose neke frižidere i šporete. Gledam i ne verujem. Kao da ste u zoni sumraka. Beže. Pa gde si krenuo? Mi dođemo da branimo neko selo a oni mrtvi pijani. Ne znaju da li im prilazi ustaša ili neki musliman. Ne znaš gde si, ali se zato ljutiš na Željka koji ti nalupa dva-tri šamara, baci taj alkohol i natera te da se okupaš jer si prljav ko prase. Ej došli smo da ti branimo dedovinu, a ti bežiš. Kakav si ti to Srbin", ispričala je Nelovski.

Foto: E-Stock/Đenka

Kaže da joj je muka i kad čuje da su neki navodno videli da je Željko krao stvari.

"Čujem tako kažu - Željko krao ovo i ono. Zaista mi je muka od toga. Mi smo bili čestita srpska vojska", rekla je Nelovski.

Govoreći o Đorđu Božoviću Giški, ona kaže da je on bio hrabar junak.

"Ubila ga je država. Nekome država bude majka a nekome maćeha", rekla je ona.

Na pitanje kakvo je njeno mišljenje o Milanu Martiću, Nelovski kaže:

"Milan Martić je antipatičan i sujetan čovek koji nije mogao da podnese našu jedinicu i Željka. On je naredio bombardovanje kuće u kojoj se Željko nalazio. Hvala Bogu pa niko nije stradao."

Podsetimo, svojevremeno je Rade Čubrilo, nekadašnji komandant Srpske vojske Krajine rekao da su se o Giškinoj smrti pričale neverovatne priče.

"Čak su i mene pominjali da sam neki organizator. A istina je da je on poginuo na toj raskrsnici u Gospiću kod popovske kuće. Tu je bio s druge strane silos, a sa tog silosa su pucali hrvatski vojnici. I oni su ga ubili na toj raskrsnici. To mi je rekao njegov sestrić Milovan koji je bio pored njega", rekao je tada Čubrilo.