AKTUELNO

Danas je postavljen kamen temeljac za novi vrtić na Veterniku, koji će moći da primi preko 200 mališana.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević položio je danas kamen temeljac za izgradnju novog objekta Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo'' u novosadskom naselju Veternik.

Vrtić će biti izrađen na 2051 kvadratnih metara površine, a vrednost radova je trista miliona dinara. Novi objekat moći će da primi više od 200 mališana.

- Ovo je drugi novi vrtić koji se gradi ove godine, prvo gradilište je na Sajlovu, a sada i ovaj deo Veternika dobija obdanište koje će biti treće u ovom naselju. Vetrnik raste i postaje pravi gradić. Neke opštine u našoj državi i pokrajini nemaju tri vrtića koliko će imati Veternik. Čestitam kompanijama koje su dobile posao, očekujem da će radovi biti završeni do polovine jula sledeće godine. Kapitalni investicioni budzet Grada novog Sada je rekordnih gotovo 10 milijardi dinara - rekao je Vučević.

Gradonačelnik Novog Sada najavio je početak radova na novom vrtiću i u naselju Adice, a uskoro se očekuje završetak radova u vrtiću na Klisi, dupliran je kapacitet obdaništa u prigradskom naselju Kać, a priprema se i projekat za Kovilj.

#Miloš Vučevič