AKTUELNO

Direktor Fondacije Zajedno za mlade - prof. dr Danica Grujičić Nemanja Nedeljković i narodni poslanici Sanja Lakić i Mladen Bošković posetili su negotinsku biblioteku Dositej Novaković i donirali preko 400 knjiga za najmlađe sugrađane kao i određenu stručnu literaturu.

Foto: Privatna arhiva

Nedeljković je rekao da su započeli aktivnosti u ovom delu Srbije akcijom doniranja 400 knjiga negotinskoj biblioteci Dositej Novaković.

Foto: Privatna arhiva

- Srećan sam što smo kao Fondacija deo ove akcije, u kojoj je učestvovalo preko 10 organizacija širom Srbije. Osnovna misija naše Fondacije je podrška mladim talentima i ulaganje u razvoj talenata i sticanje novih znanja kod mladih. Najbolji put ka tom je preko knjiga, zato ćemo i nastaviti ovakve i slične akcije - rekao je Nedeljković i dodao:

Foto: Privatna arhiva

- Najveći resurs naše države su mladi i njihov mozak, ulaganje u njih je ulaganje u budućnost i to je naša misija. U narednom periodu ćemo donirati srpskoj deci u Dalmaciji skoro 4.000 knjiga i podići bibilioteke kako bi mogli da sačuvaju svoj jezik i kulturu. Zahvaljujem se domaćinima na sjajnom gostoprimstvu i poslanici Sanji Lakić koja je pokrenula inicijativu.

Foto: Privatna arhiva

- Nakon obilaska i donacija domu Stanko Paunović i šahovskog kluba ,,Hemičar nastavili smo akcije za Negotince i donirali smo 22 humanitarna paketa Centru za socijalni rad. Tokom rada na terenu obišli smo i uspešne vinogradare u ovom kraju. Donacija knjiga za negotinsku biblioteku je još jedna akcija za naše sugrađane i radujemo se nizu akcija koje će se sprovoditi za mlade u ovom delu Srbije, a samo jedan od njih je i poseta najboljih đaka Gradu Beogradu – rekli su poslanici Mladen
Bošković i Sanja Lakić.

#Negotin

#Sanja Lakić

#donacija knjiga