AKTUELNO

U bazi Odreda žandarmerije u Kraljevu održana je pokazna vežba povodom Dana žandarmerije.

Čestitajući pripadnicima žandarmerije praznik, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je ukazao na prioritet daljeg jačanja, opremanja i obučenosti svih jedinica policije.

Ministru Stefanoviću i zaslužnim pojedincima dodeljene su plakete Žandarmerije, a ministar je komandantu žandarmerije uručio plaketu i nagradio istaknute pripadnike ovog dela policije.

Foto: Tanjug

Stefanović je rekao da će se nastaviti sa ulaganjem u Žandarmeriju.

Već su plaćene nove uniforme koje će stići, nastavljamo sa kupovinom vozila i modernizacijom oklopnih vozila, nabavkom opreme i naoružanja jer želimo da ova jedinica, pored toga što ima najbolje ljude, da te ljude zaštitimo kako bi mogli kvalitetno da obavljaju svoje zadatke, a da istovremeno štitimo i njihove živote", rekao je Stefanović.

Foto: Tanjug

Stefanović je konstatovao da posao pripadnika Žandarmerije nosi velike rizike, ali da ne postoji zadatak koji oni ne mogu brzo da realizuju.

- To je nešto što uvek ističem jer želim da građani Srbije znaju koliko napora, truda i rada mora da se uloži da bi naša zemlja bila stabilna, da bi bila bezbedna, da bi svaki građanin mogao normalno da živi, da se školuje, da radi i da provodi svoje vreme na način da ne strahuje od svega što može da preti i ugrožava njihovu bezbednost - rekao je Stefanović.

Foto: Tanjug

On je kao primer naveo poplave 2014. kada je, kako je rekao, možda najbolje upoznao tu jedinicu.

- Upoznao sam te momke koji nisu pitali bilo šta osim šta treba da radimo, gde da idemo i šta je naš zadatak. Ovi ljudi su radili danonoćno, nisu pitali ni za odmor, ni za san, ni za rizik, pitali su samo kako mogu da spasu ljude - naglasio je ministar.

Foto: Tanjug

Ministar je poručio da stradali pripadnici Žandarmerije i policije, koji su svoj život dali izvršavajući zadatke neće biti zaboravljeni.

Foto: Tanjug

- Ne smemo da zaboravimo sve one koji su svoje živote ugradili u bezbednost Srbije. Koji su svoje živote dali da bi mi danas mogli da budemo bezbedni, da živimo normalno i koji su to uradili veoma nesebično. Ne samo da moramo da ih se setimo, moramo da poštujemo i njihove porodice, moramo konkretno da im pomognemo. Gest kakav je napravio odred u Kraljevu nešto što je zaista veličanstveno i što zaslužuje poštovanje svih građana naše zemlje - rekao je Stefanović.

Foto: Tanjug

Kroz praktičan prikaz borilačkih veština i taktičko-pokaznih vežbi pripadnici Žandarmerije približili su prisutnima složene poslove i zadatke koje obavljaju u najrazličitijim uslovima.

Pročitajte još: Mali: 13. jula ponude za sanaciju deponije Vinča

#Nebojša Stefanović

#Žandarmerija

'