AKTUELNO

Nevreme praćeno jakom kišom i gradom i tokom vikenda pogodilo gotovo celu zemlju.

Prema najavama meteorologa, nestabilno vreme trebalo bi da potraje sve do 20. jula.

Jak pljusak, praćen grmljavinom, pogodio je Beograd oko 18 časova, a potom i oko 20.30. U pojedinim delovima grada padao je i grad. Nevreme je zahvatilo i Zrenjanin, Užice Nišavski okrug.

Jako nevreme praćeno gradom, grmljavinom i jakim olujnim nevremenom pogodilo je rubne delove Novog Sada. Najjači grad pogodio je Mošorin, a u Kaću i Budisavi vetar je čupao drveće i bandere, pa su na teren morali da izađu i novosadski vatrogasci.

Ulice Mošorina bele su od leda, a grad veličine lešnika, padao je i u Kovilju, Beočinu, Banoštoru i Futogu. Neke od fasada kuća su oštećena, a naneta je i velika šteta usevima. U Budisavi je palo drvo u dvorištu osnovne škole. Centralne delove Novog Sada pogodili su jaki pljuskovi, ali nije bilo grada.

U Somboru jak pljusak uz grmljavinu oko 20 časova, a pre toga su se čule protivgradne rakete, što iz Bajše, što iz Mađarske. U Apatinu je bilo malo grada, a kiša nije napravila veće probleme. Kiša praćena vetrom i grmljavinom pogodila je i Kovin oko 20.15, a ubrzo nakon toga nestala je struja u celom gradu. Snabdevanje električnom energijom uspostavljeno je oko 21 sat.

Oko 15 sati nevreme praćeno obilnom kišom, vetrom i gradom veličine oraha zahvatilo je Vladičin Han. Meštani kažu da je lokalni put bio prekriven ledom i da je saobraćaj nakratko zaustavljen.

Nevreme je pogodilo i Zlatibor,a jedna žičara prestala da radi. Putnici koji su se zatekli u kabini bez problema su stigli do vrha Tornika pošto je aktiviran rezervni pogon žičare.Prethodnih dana u pojedinim delovima zemlje pala je velika količina kiše. Pojedine saobraćajnice i domaćinstva u Petrovcu na Mlavi su poplavljeni zbog obilnih padavima, pa je u delu opštine proglašena vanredna situacija.Već tri dana i kruševački kraj bori se sa obilnim padavinama. U Rasinskom okrugu poplavljeni su podrumi kuća, a oštećena su i poljoprivredna imanja i lokalni putevi.

Autor: