AKTUELNO

Jedna porodica iz Batočine ovih dana proživljava pravu dramu zbog ljubavi svoje ćerke K.V. (18) i D. N. (22), muzičara iz Kragujevca.

Tek punoletna K. V. zaljubila se i bukvalno pobegla kod svog izabranika! Očajni roditelji preklinju je da se vrati kući, ali zaljubljena devojka ni da čuje.

Ne odgovara im na pozive, blokirala je njihove brojeve telefona i ne mogu da stupe u kontakt sa njom. Zbog njenog ponašanja njihov očaj je poprimio ozbiljne razmere, pa su zato odlučili da se preko medija obrate i da je pozovu da se vrati kući jer će u suprotnom da je se odreknu.

Kako kaže P. V. otac ove mlade devojke, K.V. je iskoristila trenutak kada su oni otišli na more, onda pokupila stvari i pobegla iz kuće.

- K.V. je bila odličan dak, učila je za kuvara. Svi problemi su počeli još pre tri godine, kada je na veselju u Batočini bukvalno nestala sa momkom. Tražili smo svuda, pronašao sam ih i vratio je kući. Njega sam prijavio policiji, ali su rekli da ga samo pustim da ode i tako se mirno završilo. Mislili smo da nije ništa zbiljno, mladalač- kašala.... Ali ćerka nam je rekla da ga voli, da ne želi bez njega i da će otići. Došlo je do velike svađe između naših familija, pale su teške rečiitu više pomirenja nema. Ali ona nas prosto ne čuje. Ovim putem je pozivamo da se vrati kući i biće joj sve oprošteno. Ali ako zatrudni, onda mesta niza nju niza dete nema više - priča P.V.

K.V. je izgleda čekala da postane punoletna i da zaista napusti roditeljsku kuću. Punoletstvo je proslavila 28. juna, a nekoliko dana kasnije je pobegla. Jedne večeri isekla je mrežicu na prozoru sobe, pokupila sve svoje stvari, izbacila ih van otišla kod dečka. Njen mlađi brat je javio roditeljima šta se desilo, oni su požurili sa mora, ali pomoći nije bilo. Poslala im je poruku da ne dolaze, da se ne brukaju, da ih je prijavila policiji i blokirala njihove pozive.

Šta se dogodilo, porodica još uvek ne zna. Nesrećni ljudi ne mogu da se pomire sa pričom svoje ćerke da je u pitanju velika ljubav, već sumnjaju čak i da je u pitanju neka vradžbina i da su joj "nešto napravili" pa je izgubila razum?!

Majka D.V. kaže da su joj vrata kuće uvek otvorena, ali ako se desi da zatrudni, neće moći da se vrati.

- Ako se ne predomisli na vreme, dok ne bude kasno, smeštaj može da nađe samo u sigurnoj kući i odričem se nje javno i odmah, i neću da prihvatim ni njeno dete. Poslala mi je poruku u kojoj je rekla da voli tog momka, i onda me blokirala na svim mrežama. Ja znam da je toj porodici čast da imaju tako lepu snaju, ali mi njih ne želimo za prijatelje. Pokušala sam da je odgovorim od njega, da zaslužuje boljeg, a ne muzičara koji će da joj pravi probleme kroz život, ali Katarina mene čuje - priča kroz suze majka D.V.

Katarinu je redakcija Informera juče uzaludno pokušavala da dobije, na telefonske pozive nije odgovarala. Javila se nakon SMS poruke i napisala da "ne želi da priča o tome, jer je to sve lično njena odluka".

Advokat: Ne mogu joj ništa

- K.V. je punoletna osoba i odricanje njenih roditelja nema ni- kakve pravne posledice, jedino moralne, tako što se sa tim njenim izborom oni ne slažu. Iz nasleđa ne mogu da je izopšte, ako nema nekog nasilja u porodici koje je počinila. Tako da joj ne mogu ništa, osim ako je isprovociraju, uvuku u neki verbalni sukob ili fizički, pa da se to kvalifikuje kao nasilje - kaže advokat Zoran Mihajlov.

#Batočina