AKTUELNO

Sekcija za mlade preduzetnike PKS će u narednom periodu pružati podršku mladim preduzetnicima u razvijanju poslovanja kroz besplatne edukacije, promociju i poslovno povezivanje na regionalnom i međunarodnom nivou.

Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva PKS rekla je da je cilj osnivanja Sekcije za omladinsko preduzetništvo ekonomsko osnaživanje mladih u Republici Srbiji, umrežavanje mladih iz Srbije i regiona i promocija primera dobre prakse.

Foto: Privredna komora Srbije

„Poseban cilj rada ove Sekcije biće podsticanje mladih da nokon završetka formalnog obrazovanja započnu sopstveni posao. Na taj način otvoriće se nova radna mesta, a mladi ekonomski osnažiti“, istakla je Simanić i dodala da će PKS organizovati niz besplatnih edukacija na temu digitalizacije poslovanja, marketinga, finansija, razvoja veština prodaje i pregovaranja, a prva u nizu edukacija je besplatni kurs poslovnog engleskog jezika koji će trajati od 15. jula do 15. septembra.

Foto: Privredna komora Srbije

Ona je podsetila da PKS nudi i niz besplatnih usluga koji uključuju promociju na sajmovima, istraživanje tržišta i poslovno povezivanje.

Osnivanje Sekcije za omladinsko preduzetništvo podržale su kompanija Microsoft koja će u narednom periodu obezbediti niz besplatnih obuka za mlade preduzetnike, Holandsko-srpska poslovna asocijacija, Rusko-srpska fondacija kao i uspešni preduzetnici, između ostalih, vlasnica vinarije Aleksić i vlasnik Mikroelektronike gospodin Nebojša Matić.

Autor:

#Privredna komora Srbije

#omladinsko preduzetništvo