AKTUELNO

Direktor Kancelarije za KiM čestitao je svim srbima koji slave Vidovdan.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je večeras u Gračanici da nikada nećemo odustati od borbe za Kosovo i Metohiju i da će Srbija nastaviti da pomaže Srbima u pokrajini.

Srpski narod na Kosmetu resen je da se bori i da opstane, rekao je Đurić i poručio da će Beograd nastaviti razgovore sa Albancima, jer je, kako kaže, i to važno.

Đurić je naveo da je od prošle godine na Kosmetu obnovljeno 11 manastira i crkava i čestitao svim Srbima koji slave Vidovdan.

Pročitajte još: Orlić: Božovićeva briga - jeftina gluma

-Kultura je neki način baklja slobode, a srpska sloboda je nit koja nas drži i u ovom vremenu i uveren sam da ćemo je ovde na KiM i dočekati - rekao je za Đurić, koji u porti manastira Gračanica prisustvuje koncertu Simfonijskog orkestra i Hora RTS-a u okviru Vidovdanskih svečanosti.

Sutra, na Vidovdan, Đurić će prisustvovati u 9 sati svetoj arhijerejskoj liturgiji u manastiru Gračanica, u 11 sati dodeli medalja "Majka devet Jugovića" u porti manastira Gračanica, a u 13 sati parastosu kosovskim junacima na Gazimestanu.

Liturgiju i parastros ce sluziti patrijarh srpski Irinej.

#Kosovo

#Marko Đurić

#Vidovdan

'