AKTUELNO

Ove godine na putovanje nije pametno ići o svojoj organizaciji, dodaje da je najpametnije ići preko agencije koja mora da brine o vama, rekla je za NOVO JUTRO Aleksandra Mikata, urednica magazina Novosti.

“Ako je članica YUTE onda nemate problem. Tako da je najpametnije ići preko agencije”, rekla je Mikata.

Foto: TV Pink Printscreen

Aleksandar Seničić, direktor nacionalne asocijacije turističkih agencija YUTA, kaže da za goste koji ulaze u Grčku preko ostrva, ako je to prvi granični predlog, onda je sve isto, dodaje, kao i na svakom drugom graničnom prelazu.

“Ono što je druga novost, i to važi od danas, jeste da ljudi koji su preležali kovid više ne mogu preći sa potvrdom o preležanoj bolesti koja nije mlađa od 2 meseca, a starija od 9 meseci. Od danas ta potvrda ne sme biti mlađa od mesec dana, a starija od 6 meseci”, rekao je Seničić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, sada se sa tom odlukom izjednačila sa ostalim zemljama EU.

“Generalno se uslovi nisu nešto drastično ni pogoršali ni poboljšali”, rekao je Seničić, koji dodaje da je iznenađujuće da je Hrvatska odjednom uvela zeleni karton.

Foto: TV Pink Printscreen

Mikata ističe da pre puta treba proveriti da li je određena zemlja donela ili ukinula neka nova pravila i uslove za ulazak.

“Svi smo se šokirali odlukom Hrvatske koja je preko noći donela novu odluku”, rekla je Mikata.

Autor:

#Aleksandar Seničić

#Aleksandra Mikata

#Putovanja