AKTUELNO

Astmatičari najviše tražili pomoć lekara.

Tokom noći u Beogradu se dogodilo pet saobraćajnih nezgoda u kojima je povređeno pet osoba, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

U udesu koji se dogodio oko 21:30 sati u bulevaru Miahila Pupina kod tržnog centra Ušće, povređen je mladić (23) i on je prevezen u Urgentni centar.

U ulici Vojvode Šupljikca, sinoć oko 20:50 teže je povređen motociklista od oko 51 godinu i on je prevezen u Urgentni centar.

U saobraćajnoj nezgodi sinoć oko 20:30 sati, na Voždovačkom kružnom putu lakše je povređena žena (63) i ona je prebačena u Urgentni centar.

Na Novosadskom putu, kod skretanja za Plave horizonte oko 20:23 sati dogodio se udes, ali ekipa Hitne pomoći nikog nisu zatekle na terenu.

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila juče oko 19:40 sati u ulici Majora Zorana Radosavljevića u Batajnici, lakše su povređeni muškarac (28)  i devojka (17) i oni su prevezeni u KBC Zemun.

Ekipe Hitne pomoći imale su noćas 104 intervencija, od okojih 25 na jkavnom mestu.

Pomoć lekara su najviše tražili atsmatičari i osobe sa hipertenzijom.

Savet lekara

Danas se naročito treba čuvati UV zračenja i obavezno zaštititi glavu i kožu. Oblačiti se lagano i piti dosta vode. Ko ide na kupališta da ne ulazi naglo u vodu i da se kupa samo na obeleženim mestima. Hronični bolesnici da ne preteruju sa fizičkim aktivnostima. Ako putujete, budite odmorni i izbegavajte da krećete na putovanje u najtoplijem delu dana.

#Hitna pomoć

#Nada Macura

'