AKTUELNO

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas sa generalnim sekretarom Međunarodne federacije za školski sport Hrvojem Čustonjom i razgovarao o organizaciji predstojeće Školarijade, koja se u septembru održava po prvi put u istoriji, upravo u Srbiji.

Ministar Udovičić istakao je da je Srbija dokazala mnogo puta do sada da je besprekorni organizator velikih međunarodnih takmičenja i da je Školarijada još jedna prilika da se organizacija domaćinstva ponovo izdigne na nivo više, i da se iz Beograda u svet pošalje najlepša slika.

Foto: Foto: MOS

Jedna od tema sastanka bila je važnost popularizacije i dostupnosti sporta među decom školskog uzrasta, i kako su upravo takmičenja poput Školarijade najbolja motivacija da se sve veći broj dece uključi u sportske aktivnosti.

Foto: Foto: MOS

Sagovornici su razgovarali i o značaju projekata koji se odnose na popularizaciju sporta kod devojčica i edukaciju profesora fizičke kulture, kao i o budućoj saradnji i implementaciji novih projekata i takmičenja Međunarodne federacije za školski sport u Srbiji.

Autor:

#Vanja Udovičić