AKTUELNO

Povodom slučaja Gea turs prevoznika koji nije organizovao prevoz i povratak srpskih državljana u Srbiju, oglasio se ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

"Nedopustivo je da se naši građani ostave u inostranstvu na taj način, posebno u trenutku kada i dalje nismo potpuno relaksirani u vezi korona virusa. Naložili smo hitan inspekcijski nadzor firme Gea turs, kako bi utvrdili da li je prevoznik radio po Zakonu o prevozu prilikom odvoženja naših građana u Grčku", saopštio je ministar Momirović.

Dodao je da će se insistirati na tome da se preduzmu sve mere kako bi se ljudi bezbedno vratili u zemlju.

Foto: Pixabay.com

"Gea turs poseduje Licencu za međunarodni vanlinijski prevoz putnika u drumskom saobraćaju i prema proverama u našoj bazi, oni poseduju i autobuse s kojima nesmetano mogu da vrše vožnju u Grčkoj. Između ostalog, radi se o prevozniku koji je konkurisao i dobio nepovratna novčana sredstva kroz Program rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu autobuskih prevoznika zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom korona virusa. Očekujem svaku vrstu preuzimanja odgovornosti prema građanima i prema poslu kojim se bave, kao i hitno slanje autobusa a ne kombija po građane koje su ostavili u Grčkoj u nezavidnoj situaciji", zaključio je ministar.

Podsetimo, putnici koji su pre nekoliko dana stigli u Grčku u aranžmanima ove agencije ostali su bez prevoza za povratak u Srbiju. To je zbog, kako je na profilima društvenih mreža pomenute agencije objavljeno, "što grčke pogranične službe onemogućavaju nesmetan kombi prevoz".

Autor:

#Tomislav Momirović