AKTUELNO

Ružica Radović, psiholog iz Fondacije "Tijana Jurić" kaže da se u našoj zemlji dogodila velika promena i da žrtve koje su pretrpele seksualno zlostavljanje više ne ćute.

Radović dodaje i da je važno da žrtve imaju podršku porodice, kao i da neke žrtve prijave odmah šta im se desilo, dok druge dožive blokadu i znaju godinama da ćute o tome.

Foto: TV Vesti

Što se više žrtve javljaju i što je to više plasirano u medijima, žrtve imaju podršku zajednice. Baš zbog toga žrtve imaju hrabrosti da se jave institucijama. Važno je da žrtve imaju i podršku porodice. To je dobra stvar u nesrećnim situacijama što se žrtve javljaju i to je velika promena u našoj zemlji. Nije samo da su žene žrtve zlostavljanja i muškarci su. Važno je da mi razumemo žrtvu, da je ohrabrimo, da smo tu kao podrška i porodica, da ne gube veru u institucije. Neke žrtve to prijave odmah. To sve zavisi od osobe. Neke žrtve su blokirane godinama, nemaju hrabrosti, postoje strahovi, javi se depresija. S tim blokirajućim emocijama ne mogu da skupe hrabrost. Kada su nama emocije u tolikom naboju, mi smo totalno blokirani - rekla je Radović za TV Vesti.

Foto: TV Vesti

Radović gostujući u autorskoj emisiji Srđana Predojevića kaže i kako trenutno u Fondaciji "Tijana Jurić" imaju dve devojčice i jednog dečaka koji su žrtve seksualnog zlostavljanja.

Trenutno u Fondaciji imamo dve devojčice i jednog dečaka koji su žrtve seksualnog zlostavljanja. Javnost je upoznata s tim, a proces je u toku. Ne bih dalje o tome - rekla je Radović.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!