AKTUELNO

Članovi moto klub "Stara Hercegovina" iz Beograda, tradicionalno na krenuli na moto turu "Mirko Butulija", dugačku oko 1.300 kilometara

Na ovu turu krenuli su sa simboličnim ciljem spajanja srpskog roda gde god se nalazio i promocije bezbednog učešća u saobraćaju.

Grupa motociklista putovaće do Bara preko Trebinja, Ostroga i Podgorice. Kao veliki poštovaoci pravoslavne tradicije, bajkeri će obići nekoliko srpskih manastira, na području Srbije, Republike Srpske i Crne Gore.

Foto: Pink.rs

Ovaj moto klub prepoznatljiv je daleko van granica naše zemlje. U bratskim su odnosima sa čuvenim Putinovim "Noćnim vukovima" iz Rusije i njihovim ograncima u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj.

Moto tura se tradicionalno organizuje i nosi ime "Mirko Butulija, u znak sećanja na prvog predsednika i jednog od osnivača ovog kluba Mirka Butulije koji je tragično stradao 2019. godine.

Video: Pink.rs

Ispraćaju bajkera na put, prisustovali su su Mirkova supruga marijana i najstariji sin Lazar. Motociklisti su pošli na put sa platoa Crkve Svetog Marka, sa prethodnim blagoslovom sveštenstva.

#Moto klub

#Moto klub Stara Hercegovina

#Srbija