AKTUELNO

Humanitarna organizacija "Srpska solidarnost" za Vidovdan je organizovala 23. po redu besplatno humanitarno hodočasno putovanje po Kosovu i Metohiji i tom prilikom podelila humanitarnu pomoć, obezbeđenu vidovdanskom akcijom.

U galeriji Doma kulture u Gračanici podelili su 20 laptopova talentovanim studentima, srednjoškolcima i osnovcima koji su se istakli svojim radom.

"Srpska solidarnost" i ove godine obezbedila pomoć Srbima na KiM

U Gračanici su posetili i bolnicu i uručili pomoć i uniforme medicinskim radnicima.

Srđan Tasić iz Šilova dobio je aparat za zavarivanje sa alatima i opremom za pokretanje sopstvenne radionice. Pomoć je uručena i manastiru Budisavci.

Branko Antić iz "Srpske solidarnosti" je rekao da organizacija u proteklih šest godina, koliko pomažu srpski narod na KiM, ne bi mogli uspešno da sprovedu svoje akcije, da nemaju pomoć monaštva, sveštenstva Raško-prizrenske eparhije, Kancelarije za Kosovo i Metohiju i opština u srpskom sistemu na KiM.

Tokom ovogodišnjeg Vidovdana aktivisti "Srpske solidarnosti" bili su gosti opštine Obilić, na poziv predsednika Gorana Dančetovića i prisutvovali su proslavi dana opštine i vidovdanskim svečanostima i dogovarali nove humanitarne akcije.

#Kosovo i Metohija

#Srpska solidarnost