AKTUELNO

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom sporta Ruske Federacije Olegom Maticinom, predsednikom Svetske bokserske federacije Umarom Kremlevim i članovima delegacije Svetske bokserke federacije, sa kojima je razmotrio najvažnija pitanja u vezi sa organizacijom Svetskog prvenstva u boksu koje će se održati u Beogradu ove godine.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Vučić je zahvalio članovima Organizacionog odbora na velikom trudu koji su uložili ne samo u pripreme za samo prvenstvo, već i za jačanje vizure boksa i popularizaciju ovog sporta u regionu, budući da je boks u Srbiji i zemljama u okruženju dugo bio nepravedno zapostavljen. Predsednik je naglasio da je zato uložen veliki trud i mnogo entuzijazma u pogledu organizacije Svetskog prvenstva.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

„Ovo će biti događaj od izuzetnog značaja za našu zemlju. Biće to veliki povratak bokserske veštine na Balkan i u Istočnu Evropu“, rekao je predsednik i naglasio da su veliki resursi usmereni ka tome da Svetsko prvenstvo u boksu bude spektakularan događaj koji će pomeriti granice ne samo u organizaciji, već i u broju gledalaca i ukupnom kvalitetu i nivou, kako po profilu takmičara, tako i po uslovima koji će sportistima biti obezbeđeni.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik je posebno istakao činjenicu da održavanje ovako velikog međunarodnog takmičenja ima izuzetan značaj i za podizanje svesti među mladim ljudima koji žele da se bave boksom i koji će imati priliku da vide neka od najpoznatijih svetskih imena ovog sporta. U tom kontekstu, istakao je predsednik, Svetsko prvenstvo u boksu će na najbolji način promovisati sportski način života i fer-pleja među mladim generacijama.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ministar sporta Ruske Federacije, Oleg Maticin, zahvalio je predsedniku Vučiću na ličnom angažovanju u ovom događaju i dodao da je Srbija zemlja koja je poznata po vrhunskim sportistima, kao i po izuzetnoj organizaciji vrhunskih sportskih događaja.Ministar Maticin je posebno naglasio da je predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin lično poručio predsedniku Vučiću da će njegova zemlja pružiti svu neophodnu pomoć Srbiji u organizaciji Svetskog prvenstva.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

„Sport je van politike, ali u ovom slučaju, sport je važan instrument politike mira i međusobnog povezivanja“, poručio je ministar sporta RF Oleg Maticin.

Predsednik Svetske bokserske federacije Umar Kremlev je kazao da nije lako organizovati ovakav događaj, ali da je siguran da će realizacija biti uspešna budući da se predsednik Srbije lično uključio u organizaciju. On je dodao da je bokserski sport spektakl sam po sebi, ali da će neka od najvećih imena boksa dodatno pospešiti promociju celog događaja, dok su se u medijsko pokrivanje prvenstva uključili i najpoznatiji globalni mediji.

Članovi Organizacionog odbora razgovarali su i o infrastrukturnim, tehničkim i drugim pitanjima od značaja za organizaciju Svetskog prvenstva.

#Aleksandar Vučić

#Sport

#boks