AKTUELNO

Na dan kad je rođen poznati književnik, publicista i novinar, u Mokrinu je održan "Dan Raše Popova". Oni koji su dobro poznavali junaku našeg detinjstva i kultne emisije "Fazoni i fore", potvrđuju da je Raša Popov sa ponosom uvek isticao da je rođen u Mokrinu.

Trenutak za pamćenje nastupio je i kad su plaketu za izuzetan doprinos u stvaralaštvu za decu koja nosi ime slavnog Mokrinčanina, Minji Suboti uručili Dijana Topolac, ćerka Raše Popova.

Minja Subota ističe da je u pitanju velika čast, i da preminulog književnika ovakve nagrade "oživljavaju" među decom i odraslima, da opet bude prisutan.

- On je bio čudesan čovek, volela su ga deca, odrasli, kada god sam ga najavljivao deca su skandirala. Njegov opus je veliki, i tek će se sada videti kada njegova dela budu izlazila - rekao je Subota.

Foto: TV Pink Printscreen

- Dane koje sam provodio sa njim, uvek sam nešto učio, uvek je beležio, do kraja života bio je pravi Raša Popov - poručio je Subota.

Povodom filijale na Dedinju, koja je otvorena u sklopu Dečijeg kulturnog centra, Subota ističe da je zgrada sada uređena, zahvaljujući Skupštini grada.

- To je sada najlepši kutak, veliku zahvalnost dugujemo Skupštini grada - rekao je Subota.

- Takođe, pre 15 dana, Skupština grada poklonila je još jedno zdanje na Topčiderskom vencu, sa hektarom šume i zelenila, sa kućom od 700 kvadrata. Velika zahvalnost Goranu Vesiću koji je rekao da prioriteti postoje, a to su deca - podvlači Subota.

Autor:

#Minja Subota