AKTUELNO

Ministarstvo za brigu o selu raspisalo je danas na Vidovdan javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, za koje je iz budžeta Srbije izdvojeno 500 miliona dinara. Sekretarka Ministarstva za brigu o selu Snežana Petrović kaže kako su u proteklom periodu sagledani svi problemi sela u Srbiji.

Današnji konkurs je dokaz, dodaje Petrović za TV Vesti, da ministar za brigu o selu Milan Krkobabić stvara novu politiku o selu i dopunjuje ono što je potrebno za preporod sela u Srbiji.

Foto: TV Vesti

Radi se o više programa koji su proizašli iz jednog višegodišnjeg delovanja ministra Krkobabića. Sagledali su probleme sela i status sela i ono što je došlo kao proizvod tog rada i delovanja našeg ministra Krkobabić, jeste i ovaj program dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom. Govorio je i o zadrugama i to se sprovodi vrlo uspešno. Današnji konkurs je dokaz da ministar Krkobabić kreira novu politiku o selu i da se dopunjuje ono što je potrebno za oživljavanje i preporod sela Srbije, a to je dodela sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom - kaže Petrović i dodaje:

Foto: TV Vesti

Nakon ozbiljne analize došli smo do zaključka da je najneophodnije da se ovaj program opredeli za bračne i vanbračne partnere, za samostalne roditelje, kao i za mlade poljoprivrednike, to su oni ljudi koji žive sa jednom ili dve generacije u zajednici, došlo je vreme da se osamostale i u dilemi su gde da nastave život. Evo je naša podrška, da ostanu na selu i da biraju kuću ili okućnicu. Vrši se procena i vrednost kuće s okućnicom ne sme da pređe milion i 200 hiljada dinara - izjavila je Petrović.

Petrović ističe u nastavku gostovanja kod Dušice Spasić i koji su sve uslovi za konkurisanje, kao i da je program namenjen licima do 45 godina koji nemaju nekretninu na svoje ime.

Foto: TV Vesti

Nekretnina postaje vaše vlasništvo, vi morate promeniti prebivalište na tu adresu, kuću ne možete otuđiti u narednih 10 godina, to je jedan od uslova. Po isteku pet godina, ukoliko je potrebno da se kreditno zadužite, ta kuća može biti predmet hipoteke. Ovo je namenjeno licima do 45 godina koji nemaju nekretninu na svoje ime. Može se desiti i da mladim poljoprivrednicima deda ili baka ostave njivu u nasleđe i to nećemo tretirati kao smetnju, ali nepokretnost ne smeju da poseduju - rekla je Petrović za TV Vesti.

Opširnije o svemu u nastavku:

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!