AKTUELNO

Dečak po imenu Antonije star 3 godine, nestao je pre nekoliko dana u Bloku 45 na Novom Beogradu. Dečak je ubrzo pronađen, a na društvenim mrežama sada se oglasila i njegova majka A. B.

Ona se prvo zahvalila komšijama i prijateljima koji su se ujedinili da nađu njenog sina, a zatim je i iznela jezive detalje. Kaže da je ona profesorka socijalnog rada i da je obučena da ispituje decu, pa je tako od svog sina saznala da ga je jedan čovek pozvao u žbunje u momentima kada je sam lutao ulicama.

Dodaje i kako je misteriozni muškarac njenom sinu rekao da je i on uplašen, nakon čega mu je ponudio čokoladu pod izgovorom da se kriju od čudovišta. A. B. ističe i da ovim primerom želi da upozori sve roditelje, a njenu objavu prenosimo u celosti:

Foto: Facebook.com

Drage komšije i prijatelji, pre svega želim svima da se zahvalim na posvećenosti i ujedinjenosti da zajedno pronađemo našeg sina Antonija koji je 24.06. u 19:50 nestao na šetalištu Lazaro Kardenasa. Antonije se sa svojim tatom vraćao kući na večeru na biciklu bez pedala i vozio je nekih 20-ak metara ispred tate. U jednom trenutku je nastala gužva na šetalištu i tata nije mogao da ga ugleda. Antonijev tata ima povređenu nogu i ne može brzo da trči. Kada je potrčao ka Antoniju nije nigde mogao da ga ugleda, počeo je da ga traži i odmah me je pozvao, ja sam izjurila i pozvala komšije da mi pomognu i u roku od pola sata do 45 minuta ceo blok ga je tražio, prijavljen je nestanak policiji i komunalnoj policiji. Oko 21:30 dobila sam informaciju da ga je pronašla žena i prijavila policiji - napisala je majka dečaka (3), a zatim i dodala:

Foto: Facebook.com

Antonije je pronađen kod okretnice autobusa 68 u 70-om bloku. Nije nam bilo jasno kako je uspeo tako daleko da ode, bio je zbunjen i pomalo uplašen. Napisaću vam šta sam saznala od Antonija, jer smatram da ovako nešto, nažalost može još nekome da se dogodi - stoji u objavi i dodaje se:

"Antonije je rekao da se uplašio kada je uleteo među ljude i da ga je jedan čovek pozvao da mu se pridruži u žbunju, čovek mu je rekao da je i on uplašen i ponudio mu je čokoladu. Antonije kaže da su se njih dvojica sakrili od čudovišta. Nakon čega je čovek rekao Antoniju da su se njih dvojica izgubili i da će zajedno pronaći Tonijevog tatu i uputili se ka Savi. Antonije kaže da je čovek u jednom trenutku nestao i ostavio ga je i tada je Toni stajao sam i gledala ga je žena koja je pozvala policiju. Samo da naglasim da je ovo priča deteta koje ime tri godine, koja se ne može proveriti i koju sam saznala ispitujući ga više puta. Ja sam profesorka socijalnog rada, bavim se zaštitom dece i obučena sam da intervjuišem decu. Moguće da je imao nekoga ko vreba malu decu i važno je da obratimo pažnju i više nego inače i to kao zajednica. Mala deca ne mogu da razumeju da nepoznati mogu biti opasni, a u velikim gužvama svašta je moguće. Nadam se da je ova naša situacija izolovan slučaj i da će tako i ostati, kao i da će naše iskustvo koristiti i drugim ljudima. A. B., Antonijeva mama" - piše majka dečaka.