AKTUELNO

Nakon veoma toplih dana, juče je stiglo osveženje koje će potrajati i preko vikenda, a od početka sledeće nedelje opet se očekuju veoma visoke temperature.

Danas niže i prijatnije temperature za 5-7°C uz pretežno sunčano vreme. Tokom dana razvoj slabe do umerene oblačnosti u južnim i jugozapadnim predelima.

Popodne i uveče moguća kiša ili pljuskovi sa gmljavinom u jugozapadnim, centralnim, i južnim predelima. Vetar slab severni i severozapadni ili promenljiv. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 16°C do 20°C, a maksimalna od 29°C na severu do 33°C u Negotinu.

Beograd:

U subotu pretežno sunčano sa nižom i prijatnijom temperaturom uz moguću slabu prolaznu oblačnost prepodne i tokom dana. Vetar slab severozapadni ili promenljiv. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 20°C, a maksimalna oko 30°C.

Niš:

U subotu sunčano i vrlo toplo. Predveče i uveče postoji šansa za kišu povremeno ili pljuskove sa grmljavinom. Vetar slab severozapadni ili promenljiv. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 19°C, a maksimalna do 32°C.

Užički region:

U subotu pretežno sunčano i toplo. Tokom dana razvoj slabe do umerene oblačnosti a kasno popodne i predveče moguća kiša povremeno ili pljuskovi sa grmljavinom lokalno. Vetar slab severoistočni ili promenljiv. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 16°C do 18°C, a maksimalna do 30°C, na Zlatiboru i Tari do 27°C.

Vojvodina:

U subotu pretežno sunčano sa nižom i prijatnijom temperaturom uz razvoj slabe oblačnosti tokom dana. Vetar slab severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura od 17°C do 19°C, a maksimalna od 29°C do 30°C.

Novi Sad:

U subotu sunčano i toplo. Vetar slab severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 19°C, a maksimalna oko 30°C.

Subotica:

U subotu sunčano i toplo. Vetar slab severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 18°C, a maksimalna do 29°C.

Vreme narednih dana:.

U nedelju sunčano i vrlo toplo. Početkom naredne sedmice sunčano uz ponovni povratak velikih vrućina u svim predelima.

Temperature sredinom iduće sedmice, ponovo blizu 40°C.

Autor:

#Vremenska prognoza