AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić prisustvovali su danas u sportskom centru „Šumice“ finalnoj utakmici u basketu, koja je u okviru zajedničkog projekta Ministarstva unutrašnjih poslova i Sportskog saveza Srbije odigrana između ekipa Žandarmerije i Uprave saobraćajne policije, na kojoj su pobedu odneli pripadnici Žandarmerije.

Ministar Vulin čestitajući pobednicima istakao je da je ponosan na rezultate koji su policijski službenici ostvarili u svim sportskim disciplinama i dodao da očekuje da ova manifestacija postane tradicionalna.

Foto: Foto/MUP Srbije

Naglasio je da je policija spremna da u svakom trenutku zaštiti građane Srbije, za šta joj je potrebna snaga, veštine i umeće njenih pripadnika, što oni dodatno osnažuju i razvijaju kroz bavljenje sportom.

„Pripadnici policije, pored sposobnosti i hrabrosti koje pokazuju brigom o Srbiji i našim građanima, ostvaruju i odlične sportske rezultate“, istakao je ministar Vulin.

Foto: Foto/MUP Srbije

Pilot projekat „Sport u policiji“, koji za cilj ima popularizaciju sporta u policiji obuhvata sportske discipline, futsal, odbojka, atletske discipline, džudo i basket.

Najbolji takmičari iz ovih sportskih disciplina biće učesnici finala koje će biti organizovano u septembru u Vrnjačkoj Banji.