AKTUELNO

Direktor Doma zdravlja "Savksi venac" i koordinator vakcinalnog punkta na Beogradskom sajmu dr Zoran Bekić i profesor doktor Vladimir Jakovljević ističu da bismo u jesen mogli ući mirno, a da je jedini preduslov za to, masovna vakcinacija, kako virus više ne bi bio prisutan u toj meri.

Dr Jakovljević ističe da je u Rusiji, kada je pandemija i novi porast u broju zaraženih koronavirusom, to definitivno posledica lošeg odziva na vakcinaciju.

Foto: TV Pink Printscreen

- Oni nisu menjali ništa što se tiče mera, navika, i zato je naglo krenuo da raste broj inficiranih. Broj zaraženih je porastao najviše u Moskvi, gde su donete posebne mere, male restrikcije u radu restorana, stroža kontrola nošenja maski i ostalo - objasnio je Jakovljević.

Doktor dodaje da će vakcinacija u Moskvi biti obavezna za građane koji su, kako navodi, radno odgovorni. Kako kaže, poslodavac će imati puno pravo, da svakog zaposlenog, koji nije vakcinisan, moći da otpusti.

Dr Bekić napominje da borba sa koronavirusom nije gotova, a da je, nasuprot Rusije, stanje u Srbiji stabilno, upravo iz razloga što su se građani podvrgnuli vakcinaciji.

On napominje da je trenutak za ubrzanu vakcinaciju, kako se virus ne bi promenio i mutirao u periodu do jeseni, kada se, prema navodima stručnjaka očekuje na jesen.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ja sam u februaru najavio bolju situaciju na leto, što nismo dobili lepim vremenom, već vakcinacijom, a ako se vakcinišemo sada, kada je stanje mirno, ući ćemo mirno u jesen, bez novog talasa - dodao je Bekić.

Kako ističe dr Bekić, Pink TV je jedna od retkih društveno odgovornih televizija, gde se u velikoj meri priča o koronavirusu, ističući koliko je važno da građani budu upućeni u sve detalje vezane za pandemiju, apelujući da i ostale televizije da treba da imaju sličan fokus.

#Dr Vladimir Jakovljević

#Zoran Bekić