AKTUELNO

Temperature će ići preko 35 stepeni.

Prema najnovijoj objavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, upozoravaju se građani, jer se, kako navode, tokom današnjeg dana na području naše zemlje očekuju nepogode, dok će već narednog dana, doći do veoma visokih temperatura koje će trajati sve do 25. ovog meseca.

RHMZ je tokom noći objavio da se danas na području Srbije očekuju kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom, obilnim padavinama za kratak vremenski period i jakim vetrom u zoni padavina.

U pojedinim delovima zemlje upaljen je i narandžasti meteo alarm koji najavljuje opasne vremenske prilike.

Foto: RHMZ

Naime, prvog radnog dana ove nedelje u Srbiji će doći do kratkotrajnih vremenskih nepogoda praćenih gradom, obilnim padavinama, kao i jakim vetrom u zoni padavina.

Već od sutra, nastaviće se tropske temperature koje su zahvatile naše područje, pa će tako, i u jutarnjim i u dnevnim periodima biti veoma toplom, sa najvišom dnevnom temperaturom koja će se kretati od 36 do 39 stepeni Celzijusa.

Foto: RHMZ

Kako je i meteorolog Marko Čubilo najavio, od danas, pa do petka sledi jedan od najjačih vrelih talasa u poslednjih 5-6 godina.

- Biće ekstremno toplo, vrhunac vrućina čeka nas u četvrtak. Samo ponegde ređi pljuskovi i lokalne nepogode. U petak poslepodne jača destabilizacija i osveženje koje za vikend donosi maksimume ispod 30 stepeni. Od danas sledi dalje otopljenje uz maksimume koji će se prvo kretati oko +35, a u četvrtak vrlo često i oko +37 stepeni Celzijusa i to u hladu! Postoje velike šanse da lokalno u četvrtak ili petak ponegde maksimum dostigne i oko +40 stepeni Celzijusa - rekao je Čubrilo za Telegraf.

Manji pad temperatura očekuje se od petka, odnosno 25. juna, navodi se u saopštenju RHMZ-a.

#RHMZ