AKTUELNO

Pitanje letovanja ove godine je, kao i prethodne, pod velikim znakom pitanja kod većine.

Zbog pravila ulaska u zemlje koja se, čini se, menjaju iz dana u dan, mnogi turisti iz Srbije i ove godine biraju sasvim drugačija letovališta. Tako, iako je Grčka godinama unazad najpopularnije letovalište, ove i prethodne godine mnogo naših putnika odustalo je jer su im, kako kažu, procedure previše komplikovane.

Tako je na vrh popularnih letovališta ove godine izbila Albanija, ali i Neum, koji je bio veliko iznenađenje za sve i prošle godine.

Svi se dobro sećaju čuvenog "korona kola" koje se prošle godine igralo u Neumu, a sudeći po pisanju lokalnih medija, situacija je slična i ove godine.

Cene su i dalje pristupačne, mada mnogi komentarišu da su malčice skočile u odnosu na prošlu godinu - po svemu sudeći, ovu sezonu su ugostitelji Neuma dočekali spremni sa formiranim cenama. Tako će vas noćenje u jednom od boljih hotela stajati oko 60 evra. Ponude agencija kreću se otprilike ovako - sedam dana u hotelu sa četiri zvezdice i polupansionom stajalo bi vas oko 450 evra.

Ako biste se pak odlučili na samostalan odlazak kolima, aplikacije za iznajmljivanje apartmana nude raznolike cene, pa smeštaj možete naći u rasponu od 20 dolara (oko 2.000 dinara) pa do 150 ili 200 dolara.

Već sada su kapaciteti u brojnim hotelima gotovo puni, a na plažama se traži slobodno mesto, piše "Dnevni avaz", primećujući da su posebno brojni turisti iz Srbije.

BiH nedavno je donela odluku da turisti koji imaju dokaz o preležanom virusu ili o vakcinisanju nemaju obavezu da rade PCR test, zbog čega je popularnost Neuma opet naglo skočila.

#Neum

#Putovanja