AKTUELNO

Grad Beograd su posetili najbolji đaci iz Brusa. Projekat poslanice Sanje Lakić će približiti istoriju i sve lepote glavnog grada našoj deci iz različitih krajeva Srbije koji su u proteklom periodu osvajali nagrade i istakli se svojim aktivnostima u gradovima i selima gde žive.

Prva poseta je organizovana na inicijativu narodne poslanice Marije Todorović iz Brusa, a za učenike osnovne i srednje škole koji su postigli izuzetan uspeh na različitim takmičenjima.

Foto: Privatna arhiva

Nakon prijema u Narodnoj skupštini Republike Srbije, za đake je organizovana poseta Narodnom muzeju gde su imali priliku da uče o srednjem veku i srpskoj umetnosti u periodu od 18. do 19. veka.

Upoznavanje bogate istorije Beograda, nastavili su na Kalemegdanu a potom je usledilo slobodno vreme u Vrtu dobre nade.

Foto: Privatna arhiva

Smatram da je od izuzetne važnosti projekat koleginice Lakić i radujem se što će zahvaljujući njemu i mnoga druga deca iz Rasinskog okruga dobiti šansu da kroz slične posete uče o glavnom gradu Srbije.

Na ovaj način smo nagradili našu decu iz Brusa, koja su u proteklom periodu ostvarila veliki uspeh u različitim oblastima.

Foto: Privatna arhiva

Važno je da povezujemo našu decu iz različitih lokalnih samouprava, kao i da im omogućimo da posete svoju prestonicu i budu dragi gosti u različitim institucijama- ističe poslanica Todorović iz Brusa.

Autor:

#Beograd

#Brus

#Poseta

#đaci