AKTUELNO

Hitna pomoć je noćas imala ukupno 110 intervencija od kojih 30 na javnom mestu.

Tokom noći u Beogradu se dogodilo pet saobraćajnih nezgoda u kojima je povređeno pet osoba, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

U udesu koji se dogodio oko 20 časova u ulici Zdravka Jovanovića u Žarkovu, povređen je desetogodišnjak i on je prevezen na Vojno medicinsku akademiju.

U saobraćajnoj nezgodi koja se oko 20 časova dogodila na uglu ulica Jurija Gagarina i Dušana Vukasovića lakše su povređeni muškarac i žena od oko 65 godina i oni su prebačeni na VMA.

Mladić od oko 24 godine povređen je oko 22:30 sati u Batajnici,  na uglu Majora Zorana Radosavljevića i Jovana Brankovića i prevezen je u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska Kosa.

U udesu koji se dogodio oko 22:30 sati na Novosadskom autoputu, povređen je muškarac od oko 40 godina i on je zbrinut na VMA.

Macura je dodala da su ekipe Hitne pomoći oko 21 sat otišle na intervenciju na Novsadskom autoputu, ali da nisu nikoga zatekle na naznačenom mestu.

Ekipe Hitne pomoći noćas su imale 110 intervencija od kojih 30 na javnom mestu.

Pomoć lekara najviše su tražili hronični bolesnici, najčešće asmatičari.

Savet lekara

Nikako ne treba izlaziti u najtoplijem delu dana, od 11 do 17 časova, a ko mora nek zaštiti glavu i namaže se kremom sa zaštitom od UV zraka. Hronični bolesnici da uzimaje propisanu terapiju, smanjiti fizičku aktivnos, a ko putuje da krene u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima. Unositi dovoljno tečnosti.

#Hitna pomoć

#Intervencije

#Nada Macura

'