AKTUELNO

Donošenjem ove odluke, naredbe i akti Gradskog štaba za vanredne situacije koji su doneti u cilju sprečavanja i suzbijanja zarazne bolesti ostaju na snazi.

Na današnjoj prvoj vanrednoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije, s obzirom na to da su se stekli potrebni uslovi, doneta je Odluka o ukidanju vanredne situacije na teritoriji Grada Novog Sada, koja je proglašena usled širenja epidemije zarazne bolesti kovid 19.

Donošenjem ove odluke, naredbe i akti Gradskog štaba za vanredne situacije koji su doneti u cilju sprečavanja i suzbijanja zarazne bolesti ostaju na snazi.

Takođe, na današnjoj sednici doneta je naredba da Javno preduzeće "Sportski i poslovni centar Vojvodina" organizuje rad otvorenih bazena na SPENS-u i "Sajmištu" , te da Gradska uprava za imovinu i imovinsko-pravne poslove organizuje rad zatvorenog bazena Sportske hale "Slana bara" i to počev od 12. juna 2021. godine, uz poštovanje mera, smena i termina, utvrđenih ovom naredbom.

Prilikom korišćenja zatvorenog i otvorenih bazena obavezno je poštovanje sledećih mera: u smeni istovremeno može biti prisutno maksimalno 500 lica na otvorenom bazenu JP "Sportski i poslovni centar Vojvodina", maksimalno 1000 lica na otvorenom bazenu Sportskog centra "Sajmište" i maksimalno 100 lica na zatvorenom bazenu Sportske hale "Slana bara".

Takođe, obavezno je držanje fizičke distance od najmanje 2 metra, pre ulaska u kompleks bazena obavezna je provera telesne temperature i korišćenje dezobarijera, obavezno je držanje fizičke distance i u vodi, a zabranjeno je zadržavanje u holu ispred bazena.

Autor:

#Novi Sad

#korona