AKTUELNO

Ujedinjeni festivali Srbije pozvali su danas studente da se sutra, u petak, vakcinišu na mobilnom punktu ispred Saobraćajnog fakulteta u Beogradu, i dobiju nagrade za to.

"Svi studenti koji se vakcinišu, kao i oni koji su već primili vakcinu, dobiće mesec dana besplatnog korišćenja teretane i saune, kao i parkinga u okviru Studentskog centra, koje mogu iskoristiti do kraja tekuće godine. Ujedinjeni festivali Srbije pripremili su više od 100 ulaznica i raznih nagrada za sve koji dodju na vakcinaciju", navodi se u saopštenju Ujedinjeni festivali Srbije.

Autobus adaptiran u mobilni punkt za vakcinaciju, biće ispred Saobraćajnog fakulteta u Beogradu u petak, 11. juna, od 10 do 16 časova. Biće dostupne vakcine "Fajzer" i "Sinofarm".

Pored studenata moći će da se vakcinišu i ostali građani.

"Ovim putem Ustanova Studentski centar 'Beograd', zajedno sa Gradom Beogradom, GSP-om i svim nadležnim zdravstvenim ustanovama, apeluje na sve studente i ostale građane da se vakcinišu, i na taj način zaštite sebe, svoje porodice i budu odgovorni prema društvu u celini", ukazuje se u saopštenju.

Foto: Tanjug/Darko Vojinović

Akciju vakcinacije u petak podržali su i Ujedinjeni festivali Srbije koje čine EXIT, Beerfest, Lovefest, Arsenal fest i Nisville.

"Ova akcija deo je nacionalne kampanje za vakcinaciju mladih kako bi se do 21. juna vakcinisalo najmanje 50 odsto punoletnog stanovništva Srbije i započelo otvaranje države", saopštili su oni.

"Zahvaljujući kampanjama proces vakcinacije se proteklih nedelja ubrzao, pa je do željenog cilja ostalo da se vakciniše svega dva odsto, dok je u isto vreme epidemiološka situacija drastično poboljšana", naglašeno je u saopštenju.