AKTUELNO

Posle jednogodišnje pauze pošto je 2020. zbog epidemije korona virusa održan samo u virtuelnom obliku, Beogradski maraton se vraća na ulice srpske prestonice, u nešto drugačijem obliku, sa izmenjenim datumom održavanja, pa čak i satnicom.

A to znači da će danas tokom 34. izdanja jednog od sportskih simbola Beograda, kao po tradiciji jedni trčati, drugi navijati pored staze, a treći gunđati i proklinjati što će zbog maratona biti zatvoreno pola grada i što će biti pravo čudo probiti se sa jednog na drugi kraj prestonice.

Pošto su, barem na papiru, i dalje na snazi značajne protivepidemiološke mere, odlučeno je da se ovogodišnje izdanje Beogradskog maratona umesto u aprilu kao što smo navikli, održi 6. juna, umesto u subotu da bude u nedelju, a zbog visokih temperatura start je sa 10.00 pomeren na 8.00 časova.

Najveća razlika je, međutim, što iz bezbednosnih razloga neće biti Trke zadovoljstva, već bi na stazi trebalo da se nađe samo 5.000 maratonaca i polumaratonaca. Međutim, nema sumnje da će se prošvercovati i poveći broj rekreativaca željnih da trče prestoničkim ulicama. A što i ne bi kada se dozvoljavaju hiljade ljudi na utakmicama, svadbe, koncerti i rođendani poznatih po splavovima i restoranima...

Maraton* Start trke: 8.00

* Mesto starta: Raskrsnica Bulevara kralja Aleksandra i Resavske

* Staza: Bulevar kralja Aleksandra - Beogradska - Slavija - Nemanjina - Balkanska - Gavrila Principa - Brankova - Bulevar Nikole Tesle - Džona Kenedija - Bulevar Mihajla Pupina - Bulevar umetnosti - Bulevar Milutina Milankovića - Antifašističke borbe - Most na Adi - Antifašističke borbe - Bulevar Milutina Milankovića - Milentija Popovića - Bulevar Mihajla Pupina - Bulevar Nikole Tesle - Karađorđeva - Glavna - Bežanijska - Tošin bunar - Pariske komune - Bulevar Maršala Tolbuhina - Otona Župančića - Narodnih heroja - Bulevar Milutina Milankovica - Tošin bunar - Zemunska - Vojvođanska - Dr. Ivana Ribara - Jurija Gagarina - Dušana Vukasovića - Evropska - Gandijeva - Jurija Gagarina - Omladinskih brigada - Ðorda Stanojevića - Bulevar Crvene armije - Jurija Gagarina - Bulevar Milutina Milankovića - Milentija Popovića - Bulevar Mihajla Pupina - Brankova - Kraljice Natalije - Kneza Miloša - Kralja Milana - Terazije - Cilj je ispred hotela „Moskva“.