AKTUELNO

Jutros je u Grčku, u Paraliju, stiglo 600 članova delegacije, od toga 500 lekara i medicinskih tehničara i sestara iz Srbije.

Srbija prednjači u preventivi kada je u pitanju zdravstvena nega, izjavio je večeras u Paraliji lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

- Srbija je prva država u svetu koja je u ponudi imala četiri vakcine, dok neke mnogo razvijenije države od naše nisu imale nijednu - rekao je Palma.

Foto: Pink.rs

Ističe da je preventivna izuzetno važna, samim tim i vakcinacija, te je apelovao na sve koji nisu, da prime vakcinu.

- Obišao sam mnogo država prethodnih godina, i kada uporedim Srbiju sa ekonomskim moćnicima, sebi kažem da smo jedna od najlepših država na Balkanu. Imamo međunarodnu popularnost, ekonomsku stabilnost i veliki broj zainteresovanih investitora - rekao je lider JS.

Foto: Pink.rs

Podseća da su zaposleni u dijaspori počeli da se vraćaju u Srbiju jer sada u našoj zemlji postoji sigurnost.

- Prosečna plata danas je 555 evra, a ja bih najviše voleo kada bi vi, medicinski radnici, imali najmanju platu od 1.000 evra. Biće i toga, uzmimo u obzir da smo počeli od nule, a da smo došli dovde - rekao je Palma. On se zahvalio zdravstvenim radnicima i rekao im da je ponosan na njihov rad.

Video: Pink.rs

Video: Pink.rs

Video: Pink.rs

Podsetimo, jutros je u Grčku, u Paraliju, u regiji Pieria, stiglo 600 članova delegacije, od toga 500 lekara i medicinskih tehničara i sestara iz Srbije. Oni su sinoć krenuli iz Jagodine, Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Niša, Kruševca, Vranja, Leskovca, Kraljeva, Ćuprije, Paraćina, Vrnjačke Banje, Velike Plane i Batočine.

Kako je rekao predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, kompletan trošak ovog putovanja od prevoza do boravka u Paraliji platili su donatori i ni jedan dinar u ove svrhe nije otišao ni iz budžeta grada Jagodine ni iz Republičkog budžeta.

Organizator ovog putovanja je Skupština grada Jagodine.

#Dragan Marković Palma