AKTUELNO

Dr Moma Jakovljević, pomoćnik direktora KBC “Dragiša Mišović”.

Dr Jakovljević je komentarišući slučajeve koji su javnost šokirali poslednih dana, a u kojima su lažni lekari u oblasti estetske hirurgije naudili više pacijenata, rekao da prevara ima puno, ali da su ti ljudi za psihijatra.

“Što je veći kriminal treba da je što veća kazna. Kako neko može sa 23 godine da bude specijalista, čak i da jeste, nema nikakvo iskustvo”, rekao je dr Jakovljević.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, pored završene škole potrebno je i veliko iskustvo da bi mogli da se nazovete hirurgom.

“Takođe, smatram da su krivi i ti ljudi, pacijenti, koji su birali takve “lekare”. Kako ne vide vizuelno da su to deca”, rekao je dr Jakovljević.

Prof. dr Marijan Novaković, predsednik republičke komisije za plastičnu hirurgiju, rekao je da su društvene mreže doprinele svemu ovome.

Foto: TV Pink Printscreen

“Mi u svojoj edukaciji imamo izučavanje transplatacije različitih tkiva i delova organa, da bi nadomestili neku funkciju ili popravili. Imamo razne tehnike koje izučavamo od prvog dana”, rekao je dr Novaković i dodaje da je prirodno da su hirurzi postali dominantni u oblasti plastične hirurgije.

Kako kaže, takođe, i dermatolozi se bave time.

Foto: TV Pink Printscreen

“Imali smo ogromnu radnu grupu gde smo se trudili da uključimo sve ljude koji se time bave i da napravimo jako precizan pravilnik ko može da se bavi tom vrstom medicine, ko može da edukuje i kojim sredstvima”, rekao je dr Novaković.

Autor:

#Dr Moma Jakovljević

#Novo jutro

#Prof. dr Marijan Novaković

#lažni lekari

#plastična hirurgija

#prevaranti