AKTUELNO

Jutros je u Grčku, u Paraliju, u regiji Pieria, stiglo 600 članova delegacije, od toga 500 lekara i medicinskih tehničara i sestara iz Srbije. Oni su sinoć krenuli iz Jagodine, Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Niša, Kruševca, Vranja, Leskovca, Kraljeva, Ćuprije, Paraćina, Vrnjačke Banje, Velike Plane i Batočine.

 Kako je rekao predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma, kompletan trošak ovog putovanja od prevoza do boravka u Paraliji platili su donatori i ni jedan dinar u ove svrhe nije otišao ni iz budžeta grada Jagodine ni iz Republičkog budžeta.

Foto: Privatna arhiva

Organizator ovog putovanja je Skupština grada Jagodine. Pored zdravstvenih radnika, tu su i narodni poslanici, privrednici, vaspitači, sveštenici, zaposleni u JKP Standard i novinari.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Ova delegacija boraviće u Paraliji do ponedeljka ujutro, kada je zakazan povratak.

Za razilku od dosadašnjih putovanja koje je Marković organizovao, ovaj put neće biti muzike, zato što to ne dozvoljavaju grčke epidemioloske mere što će najviše nedostajati članovima delegacije.

Sveštenike i nekoliko članova delegacije na čelu sa Markovićem primiće mitropolit Solunski i član Svetog Sinoda Grčke pravoslavne crkve Varnava, a delegaciju zdravstvenih radnika, koju će takođe predvoditi Dragan Marković, primiće gradonačelnik Katerinija, gospodin Konstatinos Kukidimos.

Foto: Privatna arhiva

Dragan Marković Palma je inače počasni građanin grada Katerini i počasni konzul Republike Grčke u Srbiji.

Dragan Marković Palma, koji je ranije stigao u Paraliju dočekuje goste na motoru.

#Dragan Marković Palma

#Paralija

#lekari