AKTUELNO

Dečaci su proveli celu noć u šumi u blizini granice sa Bugarskom.

Braća od 9 i 16 godina koje su pripadnici Vojske Srbije pronašli pošto su se prethodnog dana izgubili čuvajući stoku u blizini granice sa Bugarskom, nemaju nikakve povrede, osim što su se žalili na hladnoću s obizorn na to da su noć proveli u šumi, na planini.

Pripadnici Zajedničkih snaga vojske i policije, angažovani na obezbeđenju dela državne granice prema Bugarskoj, pronašli su jutros oko deset sati dvoje dece starosti 16 i 9 godina, iz sela Dragovita kod Poganova - u opštini Dimitrovgrad, koja su se sinoć izgubila čuvajući stoku, saopštio je Ministarstvo odbrane.

Prema rečima direktora Doma zdravlja u Dimitrovgradu dr Roberta Petrova, reč je o braći S. A. (16) i S. A. (9) koja su u ataru sela Dragovita čuvala stoku, a selo se nalazi u blizini bugarske granice.

TRAGEDIJA NA JADRANU! Udavio se DEČAK (11) u blizini Žanjica

- Mi smo ih zbrinuli u Domu zdravlja, pružili smo im lekarsku pomoć. Nisu imali nikakve povrede, jedino su bili promrzli i žalili su se na hladnoću. Bili su lako obučeni. Posle lekarske pomoći oni su otišli svojoj kući - ispričao je dr Petrov.

Prema njegovim rečima, jedan od njih teško govori, tako da lekari nisu uspeli da saznaju ništa više o tome kako su proveli noć dok ih pripadnici zajedničkih snaga vojske i policije jutros nisu pronašli.

- Njihov otac koji je došao po njih rekao je da su čuvajući stoku najverovatnije promašili put do sela i da nisu mogli da se vrate nazad - kaže dr Petrov.

Da li se imovina Josipa Broza Tita zaista prodaje na crnom tržištu? (FOTO+VIDEO)

Kako se dodaje u saopštenju Ministarstva odbrane, nestanak dece prijavio je otac na jednom od punktova Zajedničkih snaga. Hitrom reakcijom komande i pripadnika Zajedničkih snaga, veoma brzo otpočela je potraga za decom, koja su nakon celonoćne potrage, jutros oko 10 sati pronađena na putu za selo Petačince.

#Brat

#Dečak

#Vojska

#nestali

'