AKTUELNO

V.d. direktora ''Puteva Srbije'' Zoran Drobnjak najavio je da početak izgradnje deonice između Prijepolja i Zlatara se planira za avgust ili septembar, kao i da će s epored auto-puteva i brzih saobraćajnica raditi i manji putevi.

Kako je istakao u subotu je obišao radove na saobraćajnici Požega-Preljina, gde je, kako dodaje, najvažnije da se završi deonica od Preljine do Pakovraće u dužini oko 11 km, da više ne bi bilo problema i zastoja na obilaznici oko Čačka, kao što jer bilo za prvomajske praznike.

Što se deonice između Prijepolja i Zlatara tiče, Drobnjak ističe da je u toku izrada projekta.

-Imamo da uradimo i 6,5 km od Prijepolja do manastira Mileševa, koji u oktobru slavi 800 godina postojanja, a na ovom delu treba da uradimo i kanalizaciju, vodovod - rekao je Drobnjak za Pink.

Drobnjak je naglasio da je politika zemlje da se osim auto-puteva i brzih saobraćajnica rade i manji putevi i potvrdio da će Evropska banka za obnovu i razvoj i Svetska banka Srbiji dati kredit za izgradnju lokalnih puteva.

-Radićemo rehabilitaciju puta od Donjeg Milanovca ka Kladovu, zatim od Kučeva prema Majdanpeku. Radimo deonicu od Merošine prema Prokuplju, koja je veoma loša, idemo da radimo postojeći put od Prokuplja do Merdara - naglaiso je Drobnjak.

#Zoran Drobnjak