AKTUELNO

Posle milionskih donacija zdravstvenim radnicima u 2020. godini, Meridian nastavlja da pomaže - ovoga puta ulaganjem u kulturu i umetnost, donacijom Zadužbini Ilija M. Kolarac.

U periodu kada su kultura i umetnost potisnuti u drugi plan, Meridian svojom donacijom oživljava kulturnu scenu Srbije i pomaže Kolarcu. Zdravlje jeste najvažnije i Covid19 pandemija nas je naročito podsetila na to. Zbog toga je Meridian u protekloj godini u donacije zdravstvenom sistemu i borbi protiv ovog virusa usmerio milionska sredstva. Ipak, u stalnom karantinu, uz promenjene navike, manje druženja, kulturnog života i vremena za opuštanje, moramo voditi računa i o našem mentalnom zdravlju i dobrobiti koje je podjednako važno kao i fizičko. Ujedno, umetnici i kulturni radnici spadaju u još jednu ugroženu grupu koju je globalna epidemija sprečila da obavlja ono u čemu su najbolji. Zbog svega toga opstanak kulturnih ustanova stavljen je pod znak pitanja, a time i radna mesta ljudi koji rade i stvaraju u ovom sektoru od velike važnosti za naše društvo.

Stoga ne treba da čudi odluka Meridiana da upravo Zadužbini Ilija M. Kolarac uruči vrednu novčanu donaciju koja će pomoći ovoj ustanovi kulture da prebrodi težak period i povrati stari sjaj.

U ime Kolarčeve zadužbine, na donaciji kompanije Meridian zahvalila se upravnica, Jasna Dimitrijević: „Hvala na prepoznavanju vrednosti Kolarca. Koncerti klasične muzike, predavanja i učenje stranih jezika Kolarac čine posebnim u misiji razvoja društva znanja, kulture i umetnosti. Ova donacija nam je značajna za unapređenje programa u sezoni koja je pred nama”.

Foto: Promo

„Brojnim aktivnostima koje sprovodimo od samog početka epidemije Covid19 pokazali smo i dokazali da smo tu kada je pomoć najpotrebnija i vrednim donacijama pomogli smo našim herojima, medicinskim radnicima u Srbiji. Znamo da je njihovu pomoć i podršku upućenu svim ljudima veoma teško uzvratiti jer oni svakodnevno rizikuju svoje živote, ali želeli smo da znaju da smo tu - uz njih. Sa ovakvim donacijama nastavljamo i u 2021. godini, do konačne pobede nad virusom. Pored toga, želimo da pomognemo i drugim ugroženim grupama poput zaposlenih u kulturi. Stoga je saradnja sa Kolarcem logičan dalji korak, i samo jedan od mnogih koje ćemo izvesti u 2021. godini", izjavio je povodom ove donacije Vuk Dinčić, direktor operativnih poslova u kompaniji Meridian.

#Humanitarna akcija

#Kolarac

#drustvena odgovornost

#kompanija meridian

#meridian fondacija

#meridian i kolarac

#meridianbet

#pomoc kolarcu

#zaduzbina Ilije M. Kolarca