AKTUELNO

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić gostovao je svojevremeno u TV emisiji u kojoj je ispričao dotad nepoznate detalje iz mladosti i detinjstva.

On se pre tačno godinu dana u emisiji Životna priča TV Happy prisetio najupečatljivijih uspomena, detinjstva koje je proveo u Žitorađi po preseljenju iz Prizrena gde je rođen.

Dačić je završio nišku gimnaziju kao najbolji đak a njegovi školski drugari i danas se sećaju da se nije desilo da nešto ne zna.

U Beogradu je diplomirao na Fakultetu političkih nauka.

- Ja u vojsci, otac u policiji... 1989. godine bio sam mobilisan na Kosovu... Možete misliti kako je mojoj majci bilo - otkrio je Dačić tada u televizijskoj emisiji.

- Moji roditelji su se praktično čitav život mučili i radili za decu - rekao je on rekavši i da mu je otac umro u 80. godini, brzo, od raka.

U jednom intervjuu pre nekoliko godina, ispričao je da su kad je bio dete njegovi bili sirotinja i da poklone nije dobijao jer nije bilo od čega. 

- Kad sam jednom dobio bicikl, nije bilo veće sreće. Radovao sam se i kad su nam uveli telefon - govorio je tada Dačić dodavši da su - da bi školovali njega i sestru - roditelji Desko i Jela sakupljali pečurke i šipak. 

#Ivica Dačić