AKTUELNO

Pomoć lekara najviše tražili hronični bolesnici.

U toku noći u Beogradu su se dogodile četiri saobraćajne nezgode u kojima je lakše povređeneo sedam osoba, dok je jedan mladić u Žarkovu ranjen iz vatrenog oružja, ali nije u životnoj opasnosti, rekla je portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

U pucnjavi koja se dogodila 15 minuta posle ponoći u Železniku iz vatrenog oružja je povređen muškarac (23) koji je zadobio prostrelnu ranu u donjem delu stomaka i sa teškim povredama prevezen je na reanimaciju Urgentnog centra.

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u 19:17 sati na Avalskom putu kod skretanja na kružnom putu, lakše su povređene dve muške (63, 33) i jedna ženska osoba (62), koji su pregledani na mesta.

U udesu koji se dogodio oko 22:30 sati na putu za Ripanj lakše su povređeni muškarac (47) i žena (26).

Oko jedan čas posle ponoći na Zrenjaninskom putu u udesu lakše su povređeni muška i ženska osoba od oko 23 godine.

Prijavljen je još jedan udes oko 20:38 sati na auto-putu u smeru ka Nišu, ali ekipa Hitne pomoći nije zatekla nikoga.

Ekipe Hitne pomoći obavile su noćas 112 intervencije, od čega 19 na javnom mestu.

Pomoć lekara su najčešće tražili hronični bolesnici, jančešće astmatičari, srčani bolesnici sa bolom u grudima i osobe sa hipertenzijom.

Savet lekara

Danas hronični bolesnici treba da budu oprezni i da ne preteruju sa fizičkim aktivnostima. uzimati što više tečnosti, slojevito se obući i jesti laganu hranu. Učesnici u saobraćaju da budu oprezniji i tolerantniji.

#Hitna pomoć

#Hronični bolesnici

#Saobraćajna nesreća

'