AKTUELNO

To što je na poslovnoj mapi Novog Sada boldovan naziv ''Biosens'', znači da smo u svetskom vrhu, a danas smo ovde jer idemo dalje, jer podižemo standarde, jer dograđujemo taj vrh, objavio je na svom Instagram profilu gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

- Izgradnja nove zgrade Instituta Biosens otvara novu etapu u daljem razvoju i pozicioniranju i Novog Sada i Srbije kada je u pitanju korišćenje najsavremenijih tehnologija u oblasti poljoprivrede .

To znači da će baš ovde biti mozak razvoja domaćeg agrara, a tokom ove epidemijske krize svima je jasno koliko je strateški važno imati jaku i stabilnu proizvodnju hrane, i da je to naš adut za povećanje BDP-a, ali i za budućnost.

Kad kažem mozak, znači da će naši poljoprivrednici imati na raspolaganju novo, snažno oruđe u svom radu - imaće informacije, imaće procene, istraživanja.

I tim mozgom poljoprivrede upravljaće naši mozgovi, naučnici i istraživači .. jer ovde je naš adut za budućnost, najsnažnija obrazovna i naučna ustanova u Vojvodini - Univerzitet u Novom Sadu koji ima više od 50.000 studenata. Pravi grad budućnosti, u gradu koji se nezaustavljivo razvija, poslednjih 8 godina.

I ako pogledate kakav je koncept celog ovog kvarta biće vam jasno zašto je Srbija danas tu gde jeste, ekonomski snažna, stabilna i prosperitetna, lider u godini pred kojom su mnogima klecala kolena.

Grad Novi Sad će uraditi svoj deo posla, uložićemo u komunalno opremanje.

Ponosan sam i počastvovan što zajednički potpisujemo još jedan fantastičan projekat za ekonomiju znanja i inovacija, što imamo planetarno uspešne ljude poput vas iz Biosensa, što svoj grad i svoju zemlju vodite napred, što nam donosite budućnost!!

#Miloš Vučevič