AKTUELNO

Osmomesečni Gavrilo Đurđević iz Kragujevca, koji boluje od spinalne mišićne atrofije, sinoć je otputovao na lečenje u Mađarsku, saopšteno je na Instagram i Tviter nalogu ''Za Gavrilovu pobedu''.

Kako se ističe, humanitarnim akcijama prikupljeno je 2.132.000 evra, što je dovoljno da se pokrije genska terapija najskupljim lekom na svetu, zolgensmom, za analize pre i posle primanja tog leka, kao i doziranje steroidima, a da će ostatak troškova snositi država.

"Ostatak novca od 370.000 evra snosiće Ministarstvo zdravlja, koje će uplaćivati novac preko predračuna. Ovo je usmeno obećanje dato porodici, sa kojim se ova akcija završava", ističe se u objavi.

Gavrilovi roditelji zahvalili su svima koji su im pomogli tokom ovog perioda.

"Hvala vam od srca, dragi naši ljudi. Uneli ste nam sreću i nadu da može biti bolje i da sa ovim prvim korakom, nastavimo dalje i borimo se za Gavrila", naveli su.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je danas da su nakon razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima ministarstva, obezbeđena nedostajuća sredstva za lečenje malog Gavrila.

Iz Ministarstva su naveli da će sredstva biti na raspolaganju porodici odmah.

#Gavrilo Đurđević

#lečenje